Пред съда трябва да отговаря 61-годишен общински служител от Генерал Тошево

...
Пред съда трябва да отговаря 61-годишен общински служител от Генерал Тошево
Коментари Харесай

Общински служител отива на съд, след като взе подкуп от чужденец

Пред съда би трябвало да дава отговор 61-годишен общински чиновник от Генерал Тошево за това, че изискал и взел подкуп от немец, за да си затвори очите пред противозаконен градеж, оповестиха от прокуратурата.

От дълги години обвиненият е работел като главен специалист в Община Генерал Тошево. Част от неговите отговорности било да провежда независимо и обективно изследване на сигнали и тъжби на жители, свързани с проблеми от организационен темперамент, и сигнали за нелегално строителство.

Именно подобен сигнал получил той при започване на март 2022 година. Информацията гласяла, че немски жител, живущ в село в Общината, строи без разрешителни гараж в двора на парцела си.

На 21 март 2022 година той е подхванал дейности за изясняване на обстоятелствата и посетил дома на чужденеца. Констатирал е, че там в действителност текат строителни дейности, за които няма издадени никакви документи.

В диалог със притежателя на парцела, общинският чиновник е схванал, че мъжът е подготвен да поправи това и да предприеме дейности по узаконяване на постройката.

Мъжът се възползвал от обстоятелството, че немският гражданин не познава българското законодателство, симулирал осъществяване на действия по премерване и пресмятане на самобитна такса за осъществяване на услуга и изискал сумата от 4000 лв..

Парите трябвало да послужат за узаконяването на гаража, а притежателят на парцела е бил уверен, че става въпрос за регламентирана такса, която той е заплащал.

Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване до шест години „ отнемане от независимост “ и санкция до 5 000 лв.. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Окръжен съд-Добрич, съобщи Дарик.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР